Eskişehir Web Tasarım

Verimlilik , Sürdürülebilir Üretim İle Artıyor

Verimlilik , Sürdürülebilir Üretim İle Artıyor

Verimlilik , Sürdürülebilir Üretim İle Artıyor

01 Ağustos 2019, 13:1313600

SICK pazara sunduğu ürünlerin yanı sıra, bu ürünler için gerekli olan uzmanlık ve yüksek standartları da dünya çapında çevreyi koruma adına bir katma değer olarak sunuyor. Bu anlamda, kullanıcılarla yakın çalışmalarının ürünü olan sayısız küçük fikirler ve gelişmeler; sektörde fark yaratan uygulamalara çözümler üretirken yol da gösteriyor. Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda ise üretim prosesinde sensörlerin sağladığı imkanları efektif bir şekilde sunuyor.

BİTİŞİK GEÇEN OBJELERİN SAYILMASI

Ambalajlama proseslerinde daha fazla verimlilik ve daha iyi kalite; gece ve gündüz durmadan devam eden, kontrol edilebilir, sürdürülebilir ve problemsiz üretim sayesinde gerçekleşiyor. Bu bağlamda SICK DeltaPac; üretimde konveyör bandı üzerinde aralıksız, birbirine bitişik geçen objelerin sayılmasında yüksek bir performans gösteriyor. İki makinenin parçaları arasında mekanik tekilleştirmeye ve ambalajlama tamponlarına gerek bulunmuyor. Böylelikle DeltaPac sayesinde, ambalajlama prosesleri sırasında yaygın olarak ortaya çıkan; düşen paketlerin yol açtığı çarpışmaların ve ürün blokajlarının, etiketlerin veya pipet aplikatörlerin yanlış yerleştirilmelerinin veya ambalaj gruplarının hatalı yerleştirilmelerinin ve paletlerin üzerindeki miktarlardaki sapmaların da dahil olduğu pek çok konu ortadan kalkıyor.

DESEN UYGULAMA PROSESİNDE MALZEME TASARRUFU

SICK, PS30 ile paketleme endüstrisinde daha karmaşık ve alışılmadık etiketlere doğru giden trendlere yanıt veren son derece esnek bir çözüm sunuyor. Sınırsız bir tasarım özgürlüğü sunan PS30, sonsuz paletlerde kullanıldığında etkileyici olmakla kalmıyor, aynı zamanda ayrı ayrı nesnelerin üzerindeki etiket desenlerini algılarken de olağanüstü sonuçlar veriyor. Etiketler bir baskı işareti olmadan güvenli bir şekilde konumlandırılabiliyor.

PS30 ile güvenilir bir desen algılaması sağlamak için önemli ve belirgin görüntü alanları analiz ediliyor; tüm görüntünün analiz edilmesi gerek kalmıyor. Bu da, son derece hızlı bir yanıt süresi ve yüksek hızlarda bile hassas bir konum tanımlama ile sonuçlanıyor. Dahası, PS30 kullanılırken etiketler için daha az materyal gerekiyor çünkü baskı işaretini kapatmak için önem teşkil eden materyallerin örtüşmesi artık gerekli değildir. Daha önemlisi ise etiketler üzerinde artık benek kullanılmasına gerek kalmıyor.

TEKNİK İNOVASYONLAR KABLO GEREKSİNİMLERİNİ YARI YARIYA AZALTIYOR

HIPERFACE DSL® dijital arayüz ile SICK, frekans konvertör ve motor feedback sistemleri arasında bağlantı kablolarını minimum düzeyde kullanan tamamıyla dijital bir protokol geliştirmiştir. Bu “dijital servo link” arayüzü; servo sürücü sistemleri için, artık hibrid(analog/dijital)yerine tamamıyla dijital olan ve yeni seçenekler sunuyor. Böylelikle,motor kontrolör iletişim uygulamalarında, kablolama için harcanan maliyet ve işgücü yarıya iniyor. Ambalajlama sektörü dikkate alındığına göre bu inovasyonun büyüklüğü son derece açık. Ambalajlama makinelerine kurulan ve her yıl ortalama motor kablo uzunluğu 5 m olan 300.000 servo sürücü sistemleri, HIPERFACE DSL® ile ortalama 1,5 milyon metre kablodan tasarruf ediyor.

SÜRÜCÜLER İÇİN MOTOR FEEDBACK SİSTEMLERİ

Denetlenen elektronik sürücü sistemi ile enerji verimliliğinde daha yüksek seviyelere ulaşılması birbiri ile bağlantılıdır. Günümüzün enerji fiyatları ile elektronik sürücülerin ve etkili motorların kullanımı ile gerçekleştirilecek potansiyel tasarruf, en erken 2 yıl içinde görülebilecektir. Çevre üzerinde etkileri pozitiftir. 2020 yılında AB ülkeleri arasında çok daha verimli elektrikli motorların kullanımı ile 135 milyar kWh ve 63 milyon ton karbondioksit (CO2) tasarrufunun sağlanması bekleniyor. SICK, özellikle senkron motorlara uygun, adapte edilen motor feedback sistemleri ile bu pozitif gelişmeyi destekleyerek aktif bir rol oynuyor.

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp